Cari Blog IniAllah Telah Menjanjikan Kepada Orang-Orang Yang Beriman Dan Mengerjakan Amal Sholeh Untuk Menjadikan Mereka Sebagai Khalifah Di Muka Bumi Ini Sebagaimana Ia Telah Menjadikan Orang-Orang Sebelum Mereka Sebagai Khalifah, Menyebarkan Bagi Mereka Agama Yang Telah DiredhoiNya Untuk Mereka Secara Merata Dan Menggantikan Ketakutan Mereka Dengan Rasa Keamanan (sehingga) Mereka Dapat Menyembah-Ku Dan Tidak MenyekutukanKu. Barangsiapa Engkar Setelah Itu, Merekalah Orang-Orang Yang Fasiq-An-Nur : 56


Wahai Orang-Orang Yang Beriman Barangsiapa Dari Kalian Berpaling (murtad) Dari Agamanya Maka Allah SWT Akan Memunculkan Sekelompok Kaum Yang Dia Cinta Mereka Dan Mereka Juga MencintaiNya -Al-Maidah :54


Ternyata Sekarang Ini Dunia Telah Dipenuhi Dengan Pemimpin Zalim Baik Dari Negara Kafir Mahupun Dalam Negara Muslim Sendiri...


Namun Masanya Sudah Hampir Tiba, Dunia Akan Diwarisi Oleh Hamba-Hamba Tuhan Yang Sholeh. Dia Akan Memenuhi Dunia Dengan Keadilan Setelah Dunia Ini Dipenuhi Dengan Kezaliman Para Pemimpin..
Penyelamat Umat Itu bakal Datang tidak lama lagi...!!!

PeNGiKuT NaN SeTia..

Jumaat, 28 Oktober 2011

Masihkah engkau Bernafas....?

Assalamu Alaikum,
Wahai saudara2ku yang dimuliakan,


Kedudukan IMAN dalam kehidupan kita adalah seumpama nafas yang kita hirup. Sebagaimana kita tidak kuasa hidup lama tanpa nafas, seperti itulah hendaknya kita memahami hidup dan berusaha atasnya agar iman ada di hati kita dari detik ke detik yang kita lalui. Kerananya, apabila seseorang tidak memiliki iman barang sekejap, itu sama ertinya dengan orang yang kehabisan nafas yakni MATI.


Kedudukan SHOLAT adalah seumpama air yang kita minum. Kerananya, keadaan batin orang yang tidak mendirikan sholat tidak ada bezanya dengan keadaan zahir orang yang kehausan.


Kedudukan ZAKAT adalah seumpama makanan yang kita telan. Kerananya, keadaan batin orang yang tidak menunaikan zakat tidak ada bezanya dengan keadaan zahir orang yang kelaparan.


Kedudukan PUASA adalah seumpama pakaian yang kita pakai. Kerananya, keadaan batin orang yang tidak mengerjakan puasa tidak ada bezanya dengan keadaan zahir orang yang telanjang.


Kedudukan HAJI adalah seumpama rumah yang kita duduki. Kerananya, keadaan batin orang yang tidak melakukan haji tidak ada bezanya dengan keadaan zahir orang yang tidak memiliki rumah.
Maha Suci Allah SWT..
**^^** **^^** **^^** **^^**   Saudara2ku yang dihormati dan semua yang mengunjungi blog ini, sila tinggalkan jejak kalian di sini, agar dapat aku membalas kunjungan dan berterimakasih seadanya diatas kesudian kalian bertandang di teratak hamba ini..

3 ulasan:

 1. Kedudukan SHOLAT adalah seumpama air yang kita minum. Kerananya, keadaan batin orang yang tidak mendirikan sholat tidak ada bezanya dengan keadaan zahir orang yang kehausan.

  tamsilan yg mudah difahami.. nice info

  BalasPadam
 2. Terimakasih @Hidayatullah, semoga bermanafaat..

  BalasPadam
 3. BYK INFO YANG DAPAT DIKETAHUI TERIMA KASIH

  BalasPadam

Saudara2ku yang dihormati dan semua yang mengunjungi blog ini, terimakasih saya ucapkan kerana telah sudi meluangkan masa di sini, semoga kehadiran kalian berakhir dengan manafaat. Walau bagaimanapun, saya tetap insan yang lemah, segala kesilapan saya silalah ditegur, dikritik dan dinasihati ..

Ikutiku di Twitter

Ikut Melalui Email

Related Posts with Thumbnails